slutsålt

Galashow

Ett besök på festivalens stora Galashow ger dig en skön mix av magi och humor – med både svenska och internationella artister.

Abigail Collins är utbildad balettdansös som vridit sin karriär åt en annorlunda riktning. Ofta är gatan hennes scen och hon har två gånger tilldelats Best Street Performer Award i Australien. Abigails akt kommer inte likna något du sett tidigare.

Uppvuxen i Hamburg som dotter till illusionister har magi alltid varit en del av Alana Mohlmanns liv. Alana tar dig till en värld av underverk som går långt bortom klassisk magi. Varje ögonblick med Alana blir ett magiskt minne för livet.

André Wickström känner ni främst igen från tv-serier som Parlamentet, Solsidan och Veckans nyheter. I samband med festivalens Galashow reser han från Finland för att få oss att skratta tills vi gråter.

När Daniel Kane står på scen kan du räkna med högt tempo! Håll ögonen öppna, för han kommer att trolla fram både det ena efter det andra. 2017 var Daniel med i TV4-programmet Talang och tog hela juryn med storm.

Johan Wellton är en extraordinärt talangfull jonglör. Hans oändliga variationer, sin positiva framtoning och galna balansakter gör att han har publiken i sitt grepp från första sekund. Häng med – för här går det undan!

Kevin Spencer är en amerikansk trollkonstnär som har skapat ett rehabiliteringsprogram för barn och unga, där verktyget är magi! I samband med festivalen kommer Kevin att föreläsa och hålla en workshop för svenska trollkarlar som därmed får ta del av hans lära. På så sätt kan vi föra Kevins lära vidare bland sjuka barn och ungdomar i Sverige långt efter att Kevin har åkt hem. På Galashowen ger vi publiken möjligheten att se honom som artist.

Woody Aragón är en av de mest inflytelserika kortmagikerna just nu. Från Toledo, Spanien, reser han världen över för att uppträda. Vid sidan av scenen skapar han egna trolleritrick, föreläser och utbildar andra trollkarlar. Räkna med att bli förtrollad av hans starka akt.

Vi utlovar en show att minnas för lång tid framöver.

Kvällen leds av den humoristiske magikern Carl Tillenius – och självklart gästas vi av Uppsalas store trollkarl, Johan Ståhl.

 

Uppsala Magic & Comedy