Ondrej håller i en kortlek

Ondrej Psenicka

Ondřej Pšenička är en passionerad trollkarl, estradör och skådespelare med internationell erfarenhet. I sin hemstad Prag är han en av de drivande krafterna bakom det moderna trolleriet i Tjeckien. I Los Angeles där han studerat skådespeleri har han lämnat sitt avtryck både som skådespelare med notering på filmsajten IMDB, och som trollkarl.

Ondřejs shower kännetecknas av en stor förståelse för det dramatiska, där varje detalj, varje rörelse, är anpassad till känslan som ska förmedlas. Den moderna form av trolleri som han representerar utvecklade Ondřej tillsammans med andra unga förmågor i en av Prags föreningar för amatörtrollkarlar, utan att förlora kopplingen till Tjeckiens långa och äldre magitradition.

I Tjeckien har han inte bara vunnit otaliga priser utan även gjort sig känd som en av landets kunnigaste trollkarlar. Han har uppträtt såväl som soloakt som i grupp. 2010 ledde han gruppen ”Všichni jste šašcí” i ett bejublat framträdande på galamiddagen vid de Nordiska mästerskapen i trolleri i Uppsala.

Numera delar Ondřej sin tid mellan Prag och Los Angeles där han nyligen uppträdde på det legendariska Magic Castle.

Uppsala Magic & Comedy